Inentingen & Vaccinaties voor Katten

Optimale bescherming tegen gevaarlijke ziekten
Jaarlijkse vaccinatie blijft nodig om uw kat te beschermen tegen ziekten. Wij bepalen aan de hand van de leefomstandigheden welke vaccinaties uw kat nodig heeft. Deze afspraak kan uitstekend gecombineerd worden met het jaarlijkse gezondheidsonderzoek.

Wij vinden de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat misschien nog wel belangrijker dan de bijbehorende vaccinaties. Tijdens dit jaarlijkse bezoek onderzoeken we uw kat van top tot teen en geven wij advies omtrent de beste zorg voor uw kat. Wilt u uw kat niet jaarlijks vaccineren, gun uw geliefde viervoeter dan in ieder geval die jaarlijkse gezondheidscontrole. Het kan zoveel uitmaken een aandoening vroeg te onderkennen!

Is het echt nodig jaarlijks te vaccineren?
Ja. Uit recentelijk onderzoek is echter gebleken dat de beschermingsduur voor kattenziekte langer is dan een jaar. Voor niesziekte blijft de beschermingsduur van 1 jaar gelden. Daarnaast kunnen voor verschillende honden factoren als gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden en infectierisico sterk verschillen. Vaccineren zal altijd noodzakelijk blijven. Het is echter een goede zaak om samen met ons kritisch naar het vaccinatieschema van uw kat te kijken.Per 1 januari 2007 hebben voor uw kat het nieuwe basis vaccinatieschema opgesteld. In overleg met u kunnen we hiervan afwijken.

Toelichting

Niesziekte:

  • Dit een aandoening van van de voorste luchtwegen die uit verschillende componenten kan bestaan te weten Herpesvirus, Calicivirus, Chlamydia en Bordetella Bronchisepta.
  • De immuniteitsduur tegen Herpes- en Calicivirusvaccin bedraagt 1 jaar, in overleg kan Chlamydia-vaccin bijgegeven worden.
  • In probleemgevallen bestaat de mogelijkheid om tegen Bordetella te vaccineren via een neusdruppelmethode. Dit is in bij probleem kittens al mogelijk vanaf een leeftijd van 4 weken.  

Kattenziekte:

  • Niet veel voorkomend maar een zeer besmettelijk virus met een zeer hoog sterftecijfer.
  • De immuniteitsduur bedraagt 3 jaar 

Rabies:

  • Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is! Dit geldt alleen voor vaccinaties die na 01-07-2005 gegeven zijn.

Wanneer u met uw kat naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen.

Leave a Reply