• Uitgebreide gezondheidscheck-up

  U wilt natuurlijk het beste voor uw geliefde huisdier. Wij willen dat ook! Daarom adviseren wij om uw hond graag elk jaar voor een uitgebreide gezondheidscheck-up. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dit onderzoek bevat vaste onderdelen, zoals de meest noodzakelijke vaccinaties en algemene controles van belangrijke functies. Kortom, complete zorg: vanaf de eerste wankele stapjes tot en met de verdiende oude dag. Laat uw hond jaarlijks door ons controleren. Tijdens deze controle bekijken wij uitgebreid de gezondheidstoestand en kunnen de benodigde vaccinaties worden toegediend.

  Algehele conditie check
  Wordt uw huisdier sneller moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer
  dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

  Huid, vacht, ogen en oren
  Als uw huisdier last heeft van jeuk, van kale plekken of extra verhaart, kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. Hoe dan ook, de dierenarts controleert z’n vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de oren en ogen.

  Gebitscontrole
  Sterke en gezonde tanden en kiezen is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen.Wanneer uw hond of kat een slecht gebit heeft, zal uw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken.

  Gewichtscontrole
  Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de algehele conditie van uw huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan. Vandaar dat we ook het gewicht van uw huisdier controleren.

  Vlooien, wormen, teken en andere parasieten
  Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor de mens. Tijdens de gezondheidscheck Consult besteedt de dierenarts speciale aandacht aan parasieten, ook aan parasieten die ziektes veroorzaken die op de mens kunnen overgaan.

  Maag- darmkanaal
  Poept uw huisdier goed en regelmatig? Moet hij hard persen of signaleert u juist het tegenovergestelde? Tijdens de gezondheidscheck controleert de dierenarts ook op wormen.

  Urinewegen en geslacht
  Functioneert alles nog goed bij uw huisdier? Zaken waar we op moeten letten zijn de kleur van de urine en of uw huisdier vaker moet plassen. Komt er afscheiding uit de geslachtsdelen?

  Botten en gewrichten 
  Loopt uw hond goed? Heeft uw hond geen last van gewrichten? Bij de rassen met een verhoogd risico op bijvoorbeeld losse knieschijven of heupdysplasie (HD) letten we extra op het voorkomen hiervan.

  Anders nog iets?
  Onze gezondheidscheck omvat een uitgebreide checklist en geeft een uitstekend beeld van de gezondheidstoestand van uw huisdier. Hoe compleet het consult ook is, misschien wilt u dat uw dierenarts speciale aandacht besteedt aan iets dat u is opgevallen bij uw huisdier. Zo kan uw dierenarts u ook adviseren over de juiste en beste diervoeding.

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *