• Voeding voor Katten

  Goede voeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actieve kat. Door uw kat niet te dik te laten worden kunnen o.a. gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

  Waarom is goede voeding zo belangrijk?
  Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een kat die een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger.

  Moet mijn kat de hele dag kunnen eten?
  Nee, het is beter de kat 2 keer per dag eten te geven. Bijkomend voordeel is dat de kat er echt voor zal zorgen rond die tijdstippen thuis zal zijn. U kunt dan eventueel de kat binnen houden of als het nodig is bijvoorbeeld medicijnen toedienen.

  Hoeveel voeding moet ik geven?
  Dit is afhankelijk van de samenstelling van het voer. U kunt de aangegeven hoeveelheid op de verpakking aanhouden. U doet er verstandig aan bij wisseling van voeder goed in de gaten te houden wat de juiste hoeveelheid van het nieuwe voeder is.De betere voeders zoals Hill’s zijn heel erg goed verteerbaar, daar kan vaak een aanzienlijk lagere hoeveelheid van gegeven worden. Daardoor is een goed voeder vaak minder duur dan u denkt. Om u een voorbeeld te geven; een kat van 4 kg heeft van Hill’s VetEssentials gemiddeld maar 40 gram per dag nodig.

  Wat zijn de eigenschappen van een goed voer voor katten?

  • Smakelijkheid is zeker voor katten zeer belangrijk.
  • Vaste samenstelling (goedkope voeders variëren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.
  • Kwaliteitsingrediënten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor minder ontlasting die mooi stevig is.
  • Voldoet aan de energiebehoefte van uw kat.

  Bevat de juiste balans van voedingstoffen, zodat nieuw lichaamsweefsel kan worden aangemaakt voor een gezonde groei.

  Wat kan ik zien aan een kat die slechte voeding krijgt?

  • Slechte vacht; veel verharen.
  • Afwijkingen aan de ontlasting (dun/papperig) en heel veel ontlasting.
  • Dat het dier minder goed in z’n vel zit.

  NB: Vooral dat laatste valt veel eigenaren al niet meer op als zij hun kat altijd op een commercieel merk hebben; men weet niet beter! Pas bij het overgaan op een kwalitatief goed voeder, ziet men opeens de kat in positieve zin veranderen.

   

One Responseso far.

 1. […] b9waw2g Aanbiedingen Go take a look at this sick webpage: Aanbiedingen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *